Verbinden dat is wat kinderen willen!
Verbinden met zichzelf en met de wereld om zich heen.

Verbinden dat is wat kinderen willen! Verbinden met zichzelf en met de wereld om zich heen (mens, dier, natuur, …). Verbinding zorgt voor gezonde, gelukkige en tevreden kinderen met een krachtige basis.

Verbinding wordt niet voor niets een fundament voor de ontwikkeling genoemd. Het is essentieel voor een goede en gezonde fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen. Ook heeft het een enorme invloed op hoe kinderen later als volwassene functioneren en op hun relatie met anderen.

Kinderen hebben een enorme behoefte aan verbinding. Ze hebben het nodig om te ontwikkelen, te groeien en goed in hun vel te zitten. Verbinding heeft een belangrijke invloed op onder andere vertrouwen, zelfvertrouwen en veerkracht. Het leert hun van zichzelf, van anderen en van de wereld te houden en zich thuis te voelen in hun eigen lichaam.

Samen verbinden

Verbinden met een kind kan iedere volwassene die een rol speelt in het leven van het kind, maar ook onderling kunnen kinderen met elkaar verbinden. Samen verbinden dat is echt even tijd maken voor elkaar en in volle aandacht met elkaar zijn.

Contact maken met elkaar, samen genieten, plezier maken met elkaar, samen dingen beleven en interactie tussen elkaar zijn de basis van samen verbinden. Een basis waarop een leven lang kan gebouwd worden. Samen verbinden is een investering in de band met je kind en in je kind zelf waarvan jullie een leven lang de vruchten zullen blijven plukken.

Voor kinderen is het belangrijk om te ervaren dat er volwassenen zijn die dichter bij hen staan dan de rest van de wereld. Volwassenen met wie ze een veilige relatie kunnen opbouwen en met wie ze op een unieke manier verbonden zijn.

Verbindinge Momenten

Wist je dat je kind maar ongeveer 900 weken bij je is, dan is het groot en gaat het zijn eigen weg.
Zorg dat je er BENT als ouder en niet maar half. Probeer er te zijn in het moment, NU. En geniet!
Franca Nijman

Verbindende programma’s voor thuis

Tijdens onze verbindende programma’s voor thuis nodig ik jullie uit om tijd te maken in de (drukke)agenda voor verbinding met elkaar, om de routine te doorbreken met verbindende momenten en om er op regelmatige basis echt helemaal voor elkaar te zijn.

>>> weergeven verbindende programma’s<<<

Verbinden op school of in het kinderdagverblijf

Verbindende momenten op school of in het kinderdagverblijf zijn een enorme meerwaarde voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen. Verbinden helpt kinderen goed in hun vel te zitten en kinderen die zich goed voelen kunnen zich beter openstellen voor al het nieuwe wat op hen afkomt. Kind in Balans heeft een mooi aanbod aan workshops en lessen voor scholen en kinderdagverblijven. Wij komen met plezier naar je toe!

Een kind kan beter leren als het goed in zijn vel zit!