Een kind kan beter leren als het goed in zijn vel zit

Yoga en Groeimomenten op school

Een kind kan beter leren als het goed in zijn vel zit, kan ontladen en kan ontspannen. Wanneer een kind zich goed voelt en in balans is kan het zich beter openstellen voor al het nieuwe wat op hem afkomt. Onze kinderen groeien op in een stressvolle tijd waarin veel van hen verwacht wordt, ze staan vaak onder druk, moeten presteren en worden omringt door veel prikkels. Voor veel kinderen zorgt dit al op zeer jonge leeftijd voor problemen zoals o.a. spanning, onrust, stress, chaos, onzekerheid, een gebrek aan zelfvertrouwen, concentratieproblemen, leerproblemen en gedragsproblemen.

Kinderyoga, mindfulness en groeimomenten helpen kinderen door middel van beweging, ademhaling en aandacht om goed in hun vel te zitten door ze bewust te maken van hun lichaam, ademhaling, gedachten, gevoelens en emoties. Het leert kinderen contact te maken met zichzelf, terug te keren naar zichzelf, te luisteren naar hun lichaam, hun eigen grenzen en die van anderen te respecteren, om te gaan met gevoelen en emoties, zich uit te drukken, te ontladen en te ontspannen. Kinderen leren een veilige plek in zichzelf creëren waar ze altijd terug naartoe kunnen als ze daar behoefte aan hebben. Bij kinderen die aan kinderyoga en mindfulness doen nemen zelfbeheersing, zelfvertrouwen, positiviteit, creativiteit en fantasie toe en impulsief gedrag, stressreacties en agressie nemen af.

Kinderen van elke leeftijd hebben baat bij de effecten van kinderyoga, mindfulness en groeimomenten. Ze hebben een positieve invloed op het kind als individu, op de groepsband van de kinderen en de sfeer in de klas. Kinderen vinden terug een gezonde balans, nieuwe energie en rust.

Onderwijs gaat niet alleen over kennisoverdracht, maar beïnvloedt belangrijke waarden, gedrag en de wijze waarop we met onszelf en elkaar omgaan. Om kinderen op hun eigen niveau te laten presteren is innerlijke rust, bewuste aandacht en bewuste aanwezigheid nodig. De ontwikkeling van bewuste aandacht ligt aan de basis van elke vorm van leren. Het trainen van deze ‘aandachtspier’ kan met behulp van yoga en mindfulness.

Yoga en groeimomenten bij jou op school

Wij geven kinderyoga en groeimomenten op school voor peuters, kleuters, kinderen en tieners. En wij verzorgen workshops en bijscholingen voor leerkrachten.

  • Kinderyoga en groeimomenten op school voor de volledige klas
  • Kinderyoga en groeimomenten op school voor kinderen of groepen met een problematiek
  • Kinderyoga en groeimomenten op school tijdens de naschoolse opvang
  • Kinderyoga en groeimomenten op maat van uw behoeften en mogelijkheden
  • Workshops en bijscholingen voor leerkrachten (ook pedagogische studiedagen)

Wat kost het?

Kinderyoga en groeimomenten op school kosten 50€/lesuur

– Wij rekenen geen extra verplaatsingskosten aan voor de gemeenten Asse, Wemmel, Merchtem, Opwijk, Aalst, Affligem, Liedekerke, Ternat, Groot-Bijgaarden
– Voor andere gemeenten reken wij verplaatsingskosten van 0,60€/km vanaf 1730 Asse (enkele rit)

De kinderyogalessen op school kunnen betaald worden via het school- of klasbudget of kunnen doorgerekend worden via de schoolrekening van het kind.

Onze schoolagenda 2022-2023 is volzet

Blijf op de hoogte van komende activiteiten

En ontvang onze maandelijkse inspiratiemail

Volg jij ons al?

Inspiratie, informatie en een blik achter de schermen.
Dat delen we met jou op instagram en facebook.