Samen bewegen, samen ontspannen, van elkaar genieten,

met elkaar verbinden, pure qualitytime!

Wat is ouder-kind yoga?

Ouder-kind yoga is kinderyoga samen met je kind. Het is op een speelse, ongedwongen en kindvriendelijke manier samen bewegen, ontdekken, plezier maken, ontspannen en van elkaar genieten. Ouder-kind yoga is goed voor lichaam en geest van zowel ouder als kind, en het is ook nog eens superleuk om te doen!

Pure Qualitytime!

Tijdens deze lessen staat de verbinding ouder-kind centraal, het is een puur qualitytimemoment tussen ouder en kind. Bij ouder-kind yoga staat plezier voorop en niet de techniek of de prestatie. We gaan samen op ontdekkingsreis op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Er is geen druk, er zijn geen verwachtingen, er zijn geen verplichtingen,… we mogen gewoon ons pure en unieke zelf zijn.

Hoe ziet een ouder-kind yogales eruit?

We beleven leuke yoga-avonturen waar bewustwording, bewegen, plezier maken, ontspannen met elkaar verbinden en van elkaar genieten centraal staan. We gaan op zoek naar onze krachten & talenten, we ontdekken focus & balans en onze fantasie, creativiteit & originaliteit laten we de vrije loop. Samen werken we aan veerkracht, verbinding, weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Een ouder-kind yogales is opgebouwd uit verschillende onderdelen die elkaar afwisselen en er is steeds een mooie afwisseling tussen beweging, spel en ontspanning. We sluiten de yogales af met iets creatief, dit geeft de kinderen de mogelijkheid om op een creatieve manier hun belevingen en emoties te uiten.

Ouder-kind yogalessen worden steeds aangepast aan de belevingswereld en leeftijd van de groep.

Ieder kind en iedere ouder is uniek

Bij ouder-kind yoga staat plezier voorop en niet de techniek of de prestatie van het kind of de ouder. Tijdens een ouder-kind yogales ervaart een kind of ouder geen druk, er zijn geen verwachtingen, er zijn geen verplichtingen… iedereen mag gewoon zichzelf zijn en deelnemen op zijn eigen niveau. Er wordt steeds rekening gehouden met de leeftijd, de motoriek, de ontwikkeling en de mogelijkheden van het kind en de ouder.

Positieve effecten van ouder-kind yoga

Naast samen plezier maken en samen een leuk moment beleven, brengt ouder-kind yoga kinderen en ouders op een speelse manier dichter bij zichzelf en bij elkaar.

 • Alle positieve effecten van kinderyoga
 • Versterkt de ouder-kind relatie
 • versterkt de ouder-kind (ver)binding
 • Versterkt het basisvertrouwen
 • Versterkt de emotionele band tussen ouder en kind
 • Zorgt voor een betere communicatie tussen ouder en kind
 • Helpt om elkaar beter te leren kennen
 • Stimuleert de ontwikkeling van het kind
 • Geeft het kind een gevoel van veiligheid en geborgenheid
 • Geeft je als ouder handvaten om je kind te kalmeren
 • Leert je als ouder om je kind vanuit innerlijke rust en volledige acceptatie te benaderen
 • Leert je als ouder om in volle aandacht met je kind te zijn

Ouder-kind yoga en emotie

Tijdens ouder-kind yoga is er ruimte voor al onze emoties, we leren ze beter kennen, we leren ze een plaats te geven, we leren er mee omgaan… We mogen er zijn met al onze emoties groot en klein!

Voor wie?

 • De lessen worden gevolgd in duo’s van 1 kind en 1 ouder
 • Ouder-kleuter yoga, ouder-kind yoga, ouder-tiener yoga

Waar en wanneer?

Blijf op de hoogte van komende activiteiten

En ontvang onze maandelijkse inspiratiemail

Volg jij ons al?

Inspiratie, informatie en een blik achter de schermen.
Dat delen we met jou op instagram en facebook.